AIMAS
UPB
FinalLogoWhite23

Școala de vară Machine Learning
organizată de Laboratorul AIMAS al
Departamentului de Calculatoare din UPB

Școala de vară are ca scop introducerea în conceptele fundamentale ale domeniului Învățării Automate (Machine Learning) și familiarizarea studenților cu algoritmii utilizați în dezvoltarea aplicațiilor de învățare automată. Școala are un puternic carter practic prin intermediul căruia expozițiile teoretice ale algoritmilor sunt însoțite de realizări efective ale acestora. Tematicile școlii ating subiecte legate de aplicabilitatea diverșilor algoritmi în contextul problemelor asociate limbajului natural, viziune artificială, sisteme multi-agent și nu numai.

Școala de vară este organizată sub formă de prezentări tehnice ale unor specialiști în domeniu și lucru interactiv al studenților pe parcursul a 4 săptămâni, urmate de o perioadă în care studenții vor dezvolta în echipe mini proiecte de cercetare. La finalul școlii proiectele vor fi prezentate și soluțiile propuse dezbătute în cadrul unui workshop.

Școala de vară se adresează studenților din facultatea de Automatică și Calculatoare a UPB și este organizată de Laboratorul AIMAS din Universitatea Politehnica din București.

Studenții care participă la sesiunile și activitățile din primele 4 săptămâni vor primi un certificat de participare. În plus, studenții care finalizează și susțin proiectul în cadrul workshop-ului de la final își pot echivala practica obligatorie din planul de învățământ.

Școala se va desfășura în sistem hibrid.

Program

Pe parcursul săptămânilor 1-4 studenții vor participa la prezentări, la sesiuni de lucru interactive și la dezvoltarea de mini aplicații legate de subiectele prezentate.

Pe parcursul primelor patru săptămâni cât și pe parcursul pregătirii proiectului studenții se vor întâlni cu profesorii pentru sesiuni de Q&A.

Săptămâna 1

3 Iulie – 7 Iulie
 • Introducere în învățare supervizată
 • Introducere în Deep Learning (overview)
 • Utilizarea platformelor de Deep Learning

Săptămâna 2

10 Iulie – 14 Iulie
 • Tutorial Deep Learning
 • Introducere în Computer Vision (overview)
 • Învățarea în sisteme multi-agent
 • Utilizarea platformelor de Deep Learning

Săptămâna 3

17 Iulie – 21 Iulie
 • Introducere în învățarea nesupervizată
 • Introducere in Reinforcement Learning (overview)
 • Introducere în Natural Language Processing (prelucrarea limbajului natural)

Săptămâna 4

24 Iulie – 29 Iulie
 • Aplicații ale Deep Learning (object recognition, self-driving cars, human-robot interaction, ambient assisted living)

31 Iulie - 29 August

Studenții vor lucra în echipe de 2-3 persoane la mini proiecte de cercetare și implementare în domeniul Machine Learning

30 - 31 August

Workshop proiecte dezvoltate de studenți

Pe parcursul săptămânilor 1-4 studenții vor participa la prezentări, la sesiuni de lucru interactive și la dezvoltarea de mini aplicații legate de subiectele prezentate.

Pe parcursul primelor patru săptămâni cât și pe parcursul pregătirii proiectului studenții se vor întâlni (on-line) cu profesorii pentru sesiuni de Q&A.

Înscriere

Școala de vară acceptă candidaturi ale studenților din facultatea de Automatică și Calculatoare a UPB. Candidatura se face prin completarea formularului on-line, care include CV și scrisoare de intenție. Selecția se va face în funcție de CV, motivație și media anilor de studii (care trebuie precizată în CV).

Participanții trebuie să cunoască limba engleză deoarece anumite prezentări vor fi făcute în engleză, și să aibă cunoștințe de programarea calculatoarelor.

Nu se percepe taxă de participare.

La data de 17 Iunie 2023, înscrierile pentru școala de vară au fost închise.

Date Importante

16 Iunie 2023

Deadline candidatură

23 Iunie 2023

Rezultat candidatură

30 Iunie 2023

Înregistrare

Organizatori

Laboratorul AI-MAS
AIMAS
Departamentul de Calculatoare
CS
Universitatea Politehnica din București
UPB

Speakeri

Lista speakerilor va fi disponibilă în curând.

Companii Partenere

Lista companiilor partenere va fi disponibilă în curând.

Contactați-ne

  Copyright © 2023 AIMAS. All Rights Reserved.