Ing. Andrei Cristian Nica
andreinica

Andrei Cristian Nica a început primul an de doctorat în Informatică la Universitatea Politehnica din București (UPB), Facultatea de Automatica și Calculatoare, domeniul său de cercetare fiind Interfețele Adaptive Inteligente ce utilizează algoritmi de învățare automată.

El deține diplomele de B. Sc. și M. Sc. în Calculatoare și Tehnologia Informației din partea Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB. A studiat tema „Transferul de cunoștințe în procesul de învățare automată” pentru teza sa de M. Sc. Cu această ocazie, a cercetat posibilitatea de a îmbunătăți diferiți algoritmi de învățare automată prin transferul sau agregarea cunoștințelor (informațiilor) din diferite obiective de învățare. În cadrul acestei teze, a analizat în special impactul asupra rețelelor neurale profunde.

Interesele sale actuale de cercetare cuprind următoarele domenii: Interfețe Adaptive Inteligente, Inteligență Ambientală (AmI), Recunoașterea gesturilor mâinilor, Analiza Semantică. În prezent, cercetează metode de a îmbunata monitorizarea și identificarea persoanelor, folosind algoritmi ce vor fi implementa în Laboratorul de Inteligentă Ambientală (AmI-Lab). De asemenea, lucrează într-un proiect de cercetare împreună cu firma SIEN, unde folosesc tehnici de analiză semantică asupra continutului accesat de utilizatori online pentru a determina profiluri de utilizatori și interese, în scopul de a îmbunătăți recomandările către aceștia.

Implicarea în proiect
  • Studiul componentelor software ale robotolui, dezvoltare interfețe pentru interactiunea om-robot, testare. Efectuează un stagiu de practică la operatorul economic.