Roboții din Proiectul SPARC

TIAGo

PAL-Robotics

Tehnologia disponibilă la CITST pe care se bazează propunerea de proiect este robotul TIAGo produs de Pal Robotics. TIAGo este o platformă mobilă cu capacități de percepție, manipulare și interacțiune multimodala cu utilizatorul. TIAGo este aproape un robot umanoid având o înălțime de 146 cm și o greutate de 75 kg. Dimensiunile mici ale bazei mobile (54cm diametru) îl fac potrivit pentru deplasarea în incinte. Robotul dispune de un cap dotat cu senzori, un trunchi care se înalță și un braț care poate acoperi un spațiu de lucru semnificativ și care este dotat cu 5 degete. Brațul este versatil și contribuie la abilitățile de manipulare și de interacțiune. Sarcina utilă a brațului la extensie completă este de 2 kg, iar brațul ajunge, fără efector final (mână) la 87cm. TIAGo este modular, flexibil și configurabil.

Baxter

Rethink-Robotics

Varianta lui Baxter disponibila la UPB, laboratorul Roboți umanoizi și drone, are 90 cm înălțime și cântărește 75 kg. Robotul vine echipat și cu extensia unei baze mobile furnizată de Dataspeed Inc. care îi conferă robotului abilitatea de a se deplasa înainte, înapoi și în lateral, menținând în același timp controlul independent al rotației. Baxter dispune de două brațe manipulatoare care se extind până la o lungime de 1.2 m, suportând o greutate maximă de 2.2 kg. Robotul este gândit în principal pentru utilizare în sarcini industriale simple, precum încărcarea, descărcarea, sortarea și manipularea materialelor, dar baza de mobilitate extinde utilizările lui Baxter la unele precum teleprezență, securitate sau servicii de asistență robotică, relevante pentru proiectul curent.

Pepper

SoftBank-Robotics

Pepper este un robot umanoid dotat cu o bază mobilă disponibil la UPB, laboratorul Roboți umanoizi și drone. Pepper are o înălțime de 1,21 m cu o bază mobilă de 480 x 425 mm. Prin utilizarea brațelor poate ajunge la o înălțime de 1,335 m, poate cuprinde o lățime de 1,196m și lungime 6,48m. Pepper poate fi un companion al oamenilor, este special conceput pentru a putea coexista cu oamenii într-o cameră sau casă, sau incintă. Robotul are o serie de senzori și posedă o cameră de luat vederi cât și posibilitatea interacțiunii prin voce.